divendres, 27 de setembre de 2013

Jailhouse floor

El viatge comença a pesar i avui ha costat llevar-me, tot esmorzant m'ha vingut al cap que només ens queda una setmana per despertar d'aquest somni i això m'entristeix per una banda i em fa feliç per una altra ja que falta menys per conèixer en Marc, una personeta que d'aquí a poc formarà part d'aquest món de bojos...

Avui visitarem l'illa d'Alcatraz, però abans tenim encara alguns llocs per conèixer de San Francisco, de manera que una vegada publicat el blog d'ahir ja podem sortir a gaudir de l'últim día a la ciutat de les pujades i baixades interminables.

Gairebé 400 graons i unes pendents que treuen la son a qualsevol fins la punyetera Coit Tower, una torre de 64m d'alçada construïda en honor a un paio que en morir va deixar un terç del seu patrimoni a la ciutat per la seva conservació (algun familiar estarà encara traient foc pels queixals).No sigueu malpensats, el nom de la torre es deu al Sr. Lillie Hitchcoch Coit.

A la falda del turó arribem al Washington Park i la Saint Peter and Paul Church.
El parc és un destí habitual dels vilatants per llegir, conversar, menjar, dormir i exercitar-se (o el que estigui fent la senyora del vídeo), entre d'altres.

YouTube Video


Aquí hi fem quatre fotos mal comptades i marxem a veure als habitants més famosos (i escandalosos) del Pier 39, una colònia de Lleons Marins que han fixat aquí la seva residència i que ara ja formen part de l'encant del moll.

YouTube Video
Pier 39.

Tot això ens serveix d'excusa per dinar al Bubba Gump, una cadena de restaurants basats en la pel.lícula Forrest Gump (pels qui no l'hagueu vist, Forrest Gump i el seu amic Bubba volen muntar un restaurant de gambes quan tornin de la guerra). Doncs bé, aquí hi fan gambes de tot tipus i estan totes boníssimes.
És un restaurant amb unes instruccions molt bàsiques, a cada taula hi ha dos cartells-matrícula on hi posa "Run Forrest Run" i "Stop Forrest Stop". Doncs bé, si necessites al cambrer ho poses per la banda de "Stop" i sinó per la de "Run", així no heu d'estar tota l'estona pendent l'un de l'altre.
Us recomano que el proveu si encara no ho heu fet (Christian, tu no) i que us deixeu un foradet per les postres!

Amb els pantalons mig descordats de no parar de menjar fem una passejada fins al Pier 33 on surten els vaixells cap Alcatraz, una illa a 2,4km de San Francisco i que va evolucionar des d'un far a una fortificació militar al 1868 fins a una presó federal en funcionament del 1933 al 21 de març de 1963.
L'audioguía ens ha fet retrocedir en els anys i escoltar experiències d'alguns vigilants i reclusos explicats en primera persona com la forma en la que es van escapar i l'estratègia que van seguir durant un any els tres reclusos de "La fugida d'Alcatraz".
Aquí es pot veure el forat cap al conducte de ventilació que els portaría fins l'exterior de l'edifici i d'allà al mar en plena nit. Pels curiosos, es creu que no van poder arribar a la costa a causa de la baixa temperatura de l'aigua i les fortes onades de la zona.

Un cop acabada la visita i com que som els últims en marxar, un dels guíes ens ensenya el sistema manual d'obertura i tancament de les cel.les i ens explica el funcionament del día a día amb els reclusos. Una demostració privilegiada de quasi 1/2 hora i molt interessant.

Quina por quedar-se aquí sol!
Avui ens han donat un permís especial per sortir de la presó i tornar a l'hotel amb una pasta i un cafè de l'Starbucks per sopar. Demà tornem a tenir día de carretera seguint la costa en direcció a Los Angeles.

Bona nit i porteu-vos bé.

P. D. Una salutació a en Gabi que és qui em va ensenyar aquest ball (recordo que m'agradava ballar-lo però ara sería incapaç de fer algun pas).

3 comentaris:

 1. Increíble que existeixi el Bubba Gump... I qué bo el lletrero per cridar al cambrer...ayyy aquests americans.

  La foto de la presó molt guapa...i sí que fa cosa....

  ResponElimina
 2. la senyora del parc està claríssim, està aprenent a volar!
  Ingrid, ara vinc a tornar-te la salutació i de pas repassem el ball (Gabi)

  ResponElimina
 3. La nostra presó no fa tanta por.

  ResponElimina